Форум Бобринця

Теми для публікацій та розмов


Юридические услуги
3 травня 2011 Роман Шарко

Авто-мото Продаётся 3 комнатная квартира...
2 вересня 2008 Choha (посередник)

Покупка/продажа Продам ЗИЛ ММЗ 554М 1981 года....
2 вересня 2008 Choha (посередник)

Корисні посилання в інтернеті
21 серпня 2008 Choha (викладач)

Бобринецький сільськогосподарський технікум
21 серпня 2008 Choha (викладач)

Дивитись всі теми міста

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Choha
викладач
Тема: СИМВОЛИ РАЙОНУ
Опис герба
У синьому полі золотий козацький (кавалерський) хрест із синім кружалом у хрестовині та чотирма золотими пше¬ничними колосками між раменами, у золотій главі - дві сині козацькі піки з червоно-срібними значками, покладені нав¬хрест.
Опис прапора
Синє прямокутне полотнище зі співвідношенням сторін 2:3, на якому жовтий козацький хрест із синім кружалом у хрестовині та чотирма жовтими пшеничними колосками між раменами.
Пояснення символіки
Кругоподібний козацький хрест з пшеничними коло¬сками - це своєрідний солярний знак з широким обсягом позитивної символіки, в основу якої покладена життєдайна енергія сонця, що забезпечує світло й тепло на землі.
Козацькі піки нагадують про славне минуле краю, войовни¬чу вдачу предків, які завше боронили свою землю від ворожих посягань.
Піка (спис) - один з найуживаніших у запорозьких козаків видів зброї. У геральдиці символізує непохитність та незмін¬ність обраного шляху. Перехрещені піки означають упевне¬ність та захищеність.
Декоративне оздоблення щита складене з елементів, що доповнюють зміст символіки основних його гербових фігур. Дуб символізує міць, силу, славу, могутність і витри¬валість. Калина є усталеним символом України, її краси та величі.
Декоративне оздоблення створене безпосередньо для герба Бобринецького району, але при розробці витримані основні стильові особливості традиційного декору, прийня¬того Українським геральдичним товариством для районів Кіровоградської області.




21 серпня 2008


1


  Закрити  
  Закрити